325 سال پیش که نخستین شرکت ارائه‌دهنده بیمه زندگی به نام Amiable Society for Perpetual Assurance Office تاسیس شد، با عملکرد صادقانه و بنیانی قوی و اصولی توانست در صنعت بیمه به حیات خود ادامه دهد. فعالیت در کاری که ذاتا ریسک‌گریز است، بیمه‌گران با دلایلی منطقی بر این عقیده هستند که تا چیزی خراب نشده، تعمیر کردن نیاز ندارد.

 

این واقعیت زمانی معقول‌تر می‌شود که بدانیم در صنعت بیمه زندگی بر خلاف سایر صنایع، معمولا مشتریان اثرگذاری چندانی بر آن ندارند. در اغلب موارد، مردم نسبت به خرید بیمه زندگی بی‌تفاوت هستند. بر اساس تحقیقی که در سال 2020 انجام شده، تنها 15 درصد از 1 هزار مورد بررسی شده، ارتقای بیمه زندگی خود را به عنوان یکی از سه اولویت مالی زندگی‌اش در نظر می‌گیرد.

 

اما چالشی که بیمه‌گران زندگی با آن روبه‌رو هستند در این نهفته است: جذب مشتری، حفظ و تعامل با او یک چالش تمام عیار است. این امر به ویژه در میان مشتریانی که فکر می‌کنند بیمه عمر ارزش قابل توجهی به زندگی آن‌ها اضافه نمی‌کند صادق است؛ با کسانی که احتمالا بیشترین نیاز را به بیمه زندگی دارند، راحت‌تر می‌توان ارتباط برقرار کرد و آن‌ها را به بیمه زندگی متعهد کرد. اما معمولا آن‌ها با انتخاب نادرست نوع بیمه خود این روند را دچار مشکل می‌کنند.

در نظر داشتن این عوامل همراه با ظهور استارتاپ‌های اینشورتک که ثابت کرده‌اند در جذب مشتریان از طریق پیشنهادات سفارشی‌سازی‌شده و تجربیات کاربر مهارت دارند، می‌تواند ما را به درک روشن‌تری از آینده بیمه زندگی برساند: در حالی که این بخش موفق شده است بدون اختلال قابل توجهی در طول این چهار قرن فعالیت کند، دیگر بیمه‌گران نمی‌توانند به چیزهایی که پیش از این تکیه کرده بودند، تکیه کنند.

 

خبر خوب این است که لازم نیست بیمه‌گران نیازی به تنهایی این تغییرات را به انجام برسانند. در واقع اگر نهادهای ناظر و سیاست‌گذار به کمک بیمه‌گران و تازه‌واردان صنعت بیمه بیایند، آینده بیمه بیش از پیش روشن خواهد شد.
 

چرا استارتاپ‌ها به بازیگران اصلی صنعت بیمه نیاز دارند؟

 
چرا همکاری میان بازیگران کهنه‌کار صنعت بیمه با استارتاپ‌ها ضروری است؟ پیشکسوتان با کوهی از تجربه در صنعت، اقدامات موثر و منابع موثر برای کشف فرمول نوآوری و ابداعات می‌توانند با کمک انگیزه و اشتیاق و نیروی تازه‌واردان نتایج مطلوبی به ‌دست بیاورند.
 
بیمه زندگی از سایر بیمه‌ها متفاوت است. مثلا یک بیمه‌گر حوادث به راحتی می‌تواند خانه‌ای را بر اساس مکان جغرافیایی، قدمت، استانداردهای امنیتی و چیزهای دیگر بیمه کند؛ اما هزینه یک بیمه‌نامه زندگی به فاکتورهای پیچیده‌تری بستگی دارد. همین ویژگی سبب می‌شود اکچوئرهای بیمه زندگی کار بسیار حساسی در پیش داشته باشند و جذب اعتماد مردم کار سختی شود. اینجا جایی است که شرکت‌های بیمه‌های اتکایی باید وارد میدان شوند. این نهادهای مورد اعتماد سوابق روشنی در کارنامه‌شان دارند و طی سال‌ها فعالیت با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده‌اند و می‌توانند منابع متعادل‌کننده ریسکی که بیمه‌های زندگی متحمل می‌شوند، را به خوبی مدیریت کنند. بر همین اساس، در نظر گرفته شده که ارزش بازار بیمه‌های اتکایی در امریکا از 402 میلیارد دلار در سال 2020 با 8 درصد افزایش به  435 میلیارد دلار برسد؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار اینشورتک نیز به 2,7 میلیارد دلار برسد.
 
با پیش‌بینی نیازهای مشتریان و درک تغییرات سبک زندگی و معرفی گزینه‌های سیاستی جدید شرایط صنعت بیمه به طور کلی عوض خواهد شد. در این میان با همکاری استارتاپ‌ها با شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای می‌توان انتظارات بیشتری از آینده این صنعت داشت. نقش استارتاپ‌ها در آوردن شرکت‌های بزرگ به عرصه دیجیتال غیر قابل انکار است.
 
واقعیت این است که صنعت بیمه زندگی طی این 325 سال تغییر چندانی نکرده است. اما اگر ما درس‌مان را از قرن حاضر خوب گرفته باشیم، باید بدانیم که سرعت تغییرات طی سال‌های اخیر بیشتر از هر زمانی خواهد بود. هیچ نمی‌دانیم جهت باد به نفع صنعت بیمه زندگی است یا بر خلاف آن. اما خوب می‌دانیم چقدر سرعت مدل‌سازی و نوآوری بالاست و اگر نجنبیم از آن جا خواهیم ماند.
 

مترجم: فرحناز دهقی

منبع: فوربز

 

برچسب ها

بیمه زندگی بیمه آینده بیمه فوربز بیمه عمر

باران

چترها را باید بست، زیر باران باید رفت...