خداوند در قرآن کریم بارها به این نکته اشاره کرده که دنیا متاعی زودگذر است و هرچه در آن وجود دارد میتواند در کسری از ثانیه نابود شود؛ ثروت یکی از آنهاست. اگرچه یکی از مهمترین ستونهای داشتن زندگی لذتبخش و شیرین، داشتن ثروت و منبع درآمد است اما در زندگی انسانها در شرایط مختلف مصائب اقتصادی متعددی پیش میآید که آنها را به ورطه ورشکستگی و فقرمیکشاند.
در این شرایط اگر مسئولیت زندگی خانوادهمان هم با ما باشد، فشار مضاعفی که بر شانههای خود احساس میکنیم میتواند بیش از آنچه تصور میکنیم باعث آسیبپذیری و شکنندگیمان شود. در این موقعیت، فکر کردن و تصمیمگیری راه سخت و پرپیچ و خمی است که باید قدم در آن بگذاریم اما شاید دست یاریرسانی که بتواند حتی از لحاظ فکری کمکمان کند، پیدا نکنیم. آنچه در ادامه میخوانید راهکارهای ساده اما مهمی است که میتواند راه نجاتی برای برونرفت از این بحران باشد:
در شرایطی که هیچ کورسویی از امید دیده نمیشود و شرایط بیش از اندازه وخیم است، ممکن است از افراد متعددی کمک بخواهید و از اکثریت آنها پاسخ نه بشنوید. بنابراین بهتر است پیش از درخواست کمک اندکی صبر کنید تا بتوانید به اعصاب و احساساتتان مسلط شوید و خودتان به درک درستی از موقعیتتان برسید. در این صورت بهتر میدانید برای درخواست چه نوع کمکی به سراغ چه کسی بروید.
دست از سرزنش کردن خود بردارید
در موقعیت ورشکستگی و ناکامی خطرناکترین دامی که میتواند دست و پایتان را ببندد، دام سرزنش خود و دیگران است. در این بازی خبری از برنده شدن نیست و طرفین هر دو بازنده هستند. بنابراین به جای صرف انرژی برای سرزنش کردن، فکر خود را از افکار ناامیدکننده و غیرسازنده پاک کنید تا راه برای فکر و ایدههای جدید و کارساز باز شود. حتی اگر به واقع هم پیش آمدن شرایط کنونی تقصیر شخص خاصی است، از آن عبور کنید.
پس از آنکه توانستید به احساسات و خشم و ناراحتیتان مسلط شوید، سعی کنید با آن تجربه به عنوان کیس مطالعاتی برخورد کنید و با مرور علل ورشکستگی خود، از آن عبرت بگیرید. بارها و بارها این سوال را از خود بپرسید که به راستی چرا موقعیت مالیتان به بنبست رسیده است. سعی کنید الگوی درآمد و مخارج خود را پیدا کنید و ایرادات آن را برطرف کنید. بهتر است در این مسیر از یک کارشناس مالی و سرمایهگذاری کمک بگیرید.
در روزهای پس از ورشکستگی، افراد به سمت افسردگی و انفعال کشیده میشوند و اگر هوشیار نباشند ممکن است اعتماد به نفس خود را به طور کلی از دست بدهند. در این شرایط بهتر است دست به کاری بزنید و از اوقات خود بهترین استفاده را بکنید. مثلا، خودتان را به یادگرفتن مهارتی تازه تشویق کنید، ساعتی در روز را به فعالیت در خیریهای اختصاص دهید یا پس از فراغت از کار اصلیتان بر سر شغل نیمهوقت دیگری بروید. سعی کنید از علاقه و سرگرمی خود منبع درآمد ایجاد کنید تا با یک تیر دو هدف را نشانه بگیرید.
شوخطبعی و هوشمندی «مارک تواین» در این جمله که «دست از تعمیق چاهی که در آن افتادهای بردار» به کمال انعکاس یافته است. ورشکستگی و گیر افتادن در بحران مالی به خودی خود تلخ و دشوار است بنابراین بهتر است از هر عملی که باعث عمیقتر شدن این چاه میشود دست بردارید. بهترین رویکرد این است که آرامش خود را حفظ کنید، درباره مشکلتان با متخصص صحبت کنید و با مشورت و منطق گامهای کوچک اما پیوسته بردارید.
به محض آنکه توانستید منبع درآمدی پیدا کنید، به فکر آینده خود باشید و با قدمهای کوچک اما پیوسته در مسیر امنیت و آرامش مالی گام بگذارید. یکی از بهترین روشها برای بدست آوردن امنیت مالی در آینده خرید بیمه زندگی است. با کمک این روش، با پرداخت حقبیمههای مستمر میتوانید با سود تضمینی و سود مشارکت برای آینده خود و خانوادهتان سرمایهگذاری کنید.