همه ما در زندگی مرتکب اشتباه می‌شویم. در واقع اشتباه و تبعات آن بخشی از زندگی است اما تلاش برای کاستن از میزان اشتباهات مهارتی است که همه ما ملزم به آموختنش هستیم. بسیاری از اشتباهات قابل جبران هستند اما برخی دیگر راهی برای جبران کردن باقی نمی‌گذارند و باعث می‌شوند هر بار که به عقب نگاه می‌کنید با کوهی از حسرت و پشیمانی روبه‌رو شوید. اگرچه پشیمانی سود و فایده‌ای ندارد و نمی‌تواند فرصت‌های از دست رفته را بازگرداند، اما شاید سبب شود از اشتباهات آتی جلوگیری کنیم و با دقت بیشتری مسیرهای پیش روی‌مان را انتخاب کنیم.

یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از اشتباه کردن، این است که به تجربیات دیگران گوش بدهیم و سعی کنیم با استفاده از آن‌ها آینده روشن‌تری برای خود رقم بزنیم. آنچه در ادامه می‌خواند، پرتکرارترین اشتباهاتی است که می‌تواند عواقب سهمگینی به همراه داشته باشد اما مرور تجربه دیگران و به کار گرفتن دقت کافی می‌تواند چراغ راه ما باشد:

 

 

  1.      انتخاب شغل نامناسب

همه ما تحصیلاتمان را به امید پیدا کردن شغلی مناسب با روحیات و علاقمندی‌هایمان به پایان می‌رسانیم. اما اگر به هر دلیلی وارد شغلی شوید که به آن علاقه ندارید و با روحیات و اهداف شما سازگار نیست، دچار دلزدگی و خستگی مفرط می‌شوید. بنابراین مهم است که ابتدا نسبت به خود، روحیات، علاقمندی‌ها، اهداف و سبک زندگی مورد علاقه خود به آگاهی برسید و سپس براساس آن دست به انتخاب شغل بزنید. واقعیت این است که ما بیشتر روزهای عمرمان را در محل کارمان سپری می‌کنیم؛ اگر به آن کار علاقه نداشته باشیم این ساعت‌ها شکنجه‌وار خواهند گذشت. اگر در شغلی که مناسب شماست، فعالیت کنید همواره به فکر پیشرفت و توسعه کارتان خواهید بود و علیرغم سختی‌های احتمالی، از آن لذت خواهید برد.

 

  1.      پس‌انداز نکردن

طی مقالات گذشته به اهمیت پس‌انداز کردن بارها اشاره کرده‌ایم. اگرچه با وجود تورم و شرایط معیشتی کنونی، پس‌انداز کردن کار بسیار سختی است اما دقیقا به همین علت است که این مساله اهمیت دارد. مهم‌ترین نکته این است که شما همیشه جوان و دارای منبع درآمد نیستید. بنابراین شاید بتوان با کاستن از خریدهای غیرضروری و غیرفوری راه باریکی برای پس‌انداز کردن بگشایید. پس‌انداز کردن هوشمندانه، بهترین راه ایجاد آسایش و امنیت روانی است. هرچقدر زودتر آن را یاد بگیرید و در زندگی به کار بگیرید.

 

  1.      بدهی زیاد

نه تنها بسیاری از مردم پس‌اندازی ندارند، بلکه به قرض گرفتن از دیگران هم عادت دارند و با کوهی از بدهی مواجه هستند. آسان‌ترین راه برای حل مسائل مالی قرض گرفتن است...اما آیا هوشمندانه‌ترین راه هم همین است؟ استفاده معقولانه از قرض برای خرید خانه یا خودرو تصمیم عاقلانه‌ای است اما اگر خود را به دلیل مخارج غیر ضروری مقروض کنید، گرفتار موج سهمگینی از بدهی می‌شوید و موقعیت مالی خود را ناپایدار می‌کنید.

 

  1.      سرمایه‌گذاری هیجانی و احساسی

پس‌انداز کردن به تنهایی نمی‌تواند شما را به موقعیت مالی ایده‌آلتان برساند. بنابراین راه‌حل چیست؟ پیدا کردن یک روش سرمایه‌گذاری امن، مطمئن و سودده. اگرچه پیش از ورود به آن باید سطح دانش مالی خود را افزایش بدهید و از اصول بازارهای مالی خبر داشته باشید. اتفاقی که طی یک سال اخیر در بازار سرمایه برای بسیاری از اطرافیانمان رخ داد باید همیشه در ذهنمان مرور شود. خیل عظیمی از مردم بدون آگاهی از بازار سرمایه و بازارهای مالی وارد آن می‌شوند، بدون آنکه به این فکر کنند که این بازار تخصصی است و نیازمند دانش و آگاهی و تصمیم‌گیری از روی احساسات و هیجانات بدترین تصمیمی است که می‌توان گرفت. میدان دادن به ترس و طمع در اکثر مواقع نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت.

 

  1.      نادیده گرفتن بیمه عمر

در بسیاری از کشورهای پیشرفته خرید بیمه عمر و زندگی یکی از بهترین راه‌های آتیه‌اندوزی و تامین آسایش است. در کشور ما اما این موضوع مهم مورد غفلت قرار گرفته است. بنابراین اگر مایل هستید بر خلاف اکثر هموطنانمان از همین روزهای جوانی، به فکر سال‌های سالمندی باشید، دست به کار شوید و از یک شرکت معتبر و پربازده بیمه زندگی بخرید.

 

 

 

 

منابع: سایت پورتفلیو

کتاب سواد مالی برای همه (نوشته دکتر موسی احمدی)

 

باران

چترها را باید بست، زیر باران باید رفت...